2024 | Jornada "APROXIMACIÓ ALS BARRIS DE LA DEMARCACIÓ DE BARCELONA. ESTADÍSTICA BARRIAL DE CONDICIONS DE VIDA I ESTRUCTURA D’OPORTUNITATS"

 
 
 
 
 
 

Dijous 11 de juliol de 2024  de  9:30h a 13h

Edifici Paraninf - Recinte Escola Industrial

L‘Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona i l’Àrea de Cohesió Social i Urbana de l’Institut Metropoli han desenvolupat, conjuntament, un espai de recerca sobre barris i desigualtat per tal de contribuir al coneixement, seguiment i la millora de la intervenció pública en matèria de cohesió social, urbana i territorial.

La principal actuació d’aquest espai ha estat el disseny i la construcció d’un dispositiu capaç d’informar a escala de barri sobre quatre grans eixos temàtics, fonamentalment: ingressos, condicions de vida, igualtat d’oportunitats i dinàmiques comunitàries: les Estadístiques barrials sobre condicions de vida i estructures d’oportunitat (ECVEO), una base de dades sense precedents, que obre una gran oportunitat per a la producció de coneixement territorial i la consolidació d’una agenda de recerca sobre barris a la demarcació de Barcelona.

Amb aquesta jornada es pretén reflexionar sobre les intervencions sociourbanes als barris de les ciutats i pobles de la Demarcació de Barcelona i, a la vegada, presentar les bases, objectius del projecte, els aspectes teòrics i metodològics que envolten aquest nou instrument estadístic i properes passes. Una línia de treball que s’emmarca en el projecte d’intervenció integral Barris i comunitats: motors de transformació social, impulsat per la Diputació de Barcelona des de l'any 2021.

 

 

Moltes gràcies, esteu inscrit/a a la Jornada.

* Els camps marcats amb asteriscs són obligatoris.